ensitavoite

ensitavoite

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kohta mää oon kuntosalivalmentaja

Moikka moi ja tervepä terve!
Tänään alkoi taas yksi lähijakso, kuntosalivalmentajan kakkoslähijakso. Tähän viikonloppuun olen asennoitunut voittaja-asenteella, vaikka usko on meinannut loppua jo monta kertaa tähän hommaan.
Kuka vaan voi olla pt, kuka vaan näyttää pääsevän minne vaan alan töihin. Miksi minä maksan itteni kipeeksi siitä, että kouluttaudun alan ammattilaiseksi? tulee välillä tyhmä olo.
Vaikka tiedän, että kouluttautumalla luon ammattitaitoa, pohjaa omaan osaamiseen, varmuutta ja etenkin sitä, mistä asiakas maksaa. tietotaitoa.
Eihän peruspirkko tiedä, mihin verrata saamaansa palvelua. Yritäpä siinä sitten saada jalansijaa alalla, missä kuka tahansa voi sanoa olevansa personal trainer, pahimmassa tapauksessa vailla minkäänlaista tietoa, taitoa tai osaamista.
Jee.

Mutta, ennen, kuin läpikäymme koulutusta lisä, puhutaan vaikka eilisestä. Mää kävin salilla. Mä kävin kulmienvärjäyksessä. (Autonkin tankkasin, jumaliste 81 euroa meni siihenkin lystiin taasen…) Juhlittiin ystävän lapsen syntymäpäiviä, esikko leikki siellä vesisotaa, tosikko oli jossain kameran saavuttamattomissa ja vauva sattu ihan tuuripelillä olemaan sävy sävyyn. XD
Ja sit tietty mä ite.
Kuka muu muka?

Treeni oli hyvä, samoin marenkikakku jota söin juhlissa. Illalla valvoin liian myöhään tehden viimeisiä tehtäviä tälle päivälle kuntosalivalmentaja-lähijaksolle.
Tänään siis matka kävi jälleen koulutukseen Oulun Alasintielle Liikun tiloihin.
Salilla oli suhteellisen hiljaista koko päivän, en missään vaiheessa nähnyt mitään isoa ihmisryntäystä sinne. Se tietysti sopi meille, koska vietimme salilla aikaa aika paljon.

Tänään venyteltiin, yksin ja pareittain, tehtiin vähän liikkuvuusharjoituksia, Testailtiin salitreenissä tehokeinoj, oli luentoja ja lopulta oli iiks kiiks Näyttökoe.
Oon hermoillu sitä jo varmaan kaks kuukautta valmiiksi.
Kyseessä ei ole mikään maita mullistava testi, mutta lyhyesti kyseessä on näyttö, jossa saadaan randomilla treeniliike, joka täytyy opastaa.
Näin ajateltuna sehän on ihan simppeli homma, eikö vaan?
No eipäs kuulkaa olekaan, siinä on kaava. Joojoo, ei mennä vaan reidenlähennyslaitteeseen lehti kädessä ja sanota että tälläi.
Siihen liittyy iso kokonaisuus, joka täytyy hallita.
Miten tapahtuu asiakkaan kohtaaminen salilla, kun molemmat olette toisillenne outoja. On tavattu ehkä kerran ohjelman suunnitteluvaiheessa tai oltu vaan sähköpostitse yhteydessä. Saat jonkun liikkeen, ihan minkä vaan, ja sitten aletaan vetämään hommaa läpi. Mikä liike, miksi sitä tehdään, mihin se ottaa, miksi se on tärkeä harjoittaa, mitkä lihakset mahdollisesti avustavat liikkeessä, missä on peukalo, missä on etusormi, mikä kahva, miksi se, onko olkapääjohtoinen liike vai mikä, valitse painot sopiviksi, mistä suunnasta asiakas katsoo sinua, onko hänen huomionsa saatu kiinnitettyä, käytetäänkö peilejä, mihin suuntaan varpaat, entä polvet, missä on tanko, miten selkä, entä kyynärpäät, kaula ja niska. Puhu ja ohjeista, kerro, mutta älä liikaa ettei asiakas mene sekaisin.
Tee mallisuoritus, useita toistoja muttei liian monta, puhu mutta älä liikaa, suorita myös hiljaisena mallisuoritetta. Kerro liikkeen kulku.
Tarkista asiakkaan säädöt, muistitko varmasti hymyilläkin kun katsoit häneen päin. Varmista asiakkaan suoritus, katso ettei loukkaantumisriskiä pääse syntymään, miten ne asiakkaan ranteet taas olikaan, entä se polvikulma.. Seiso lähellä jotta saat koppia jos jokin menee vikaan mutta tarpeeksi kaukana että näet suorittaako asiakas liikkeen oikein.
Muista kysyä miltä tuntui, ai niin ja alussakin piti tietää oliko liike tuttu ennestään!
Mietityttääkö joku, tehdäänkö uudelleen, näytänkö minä, onko variaatioita, mutta niistäkään ei saa liikaa mainita ettei asiakas mene sekaisin kahvoista.
Noin niinkuin MUUTAMIA huomioonotettavia asioita mainitakseni.
Ai hifistelyä ja brassailua? voi sen tottakai niinkin ajatella. Onhan se ihan tyhmää että ollaan ammattitaitoisia omalla alallaan.
Kyllä mä ainakin ostan asunnon kokeneelta kiinteistönvälittäjältä kuin aloittelijalta, ihan vaan siksi että se kokenut OSAA sen homman jo.
Enkä mä halua myöskään opetella mun kropan käyttöä ihmisen kanssa, joka ei osaa.
On paljon asioita, jotka tulee ottaa huomioon, jottei aiheuta loukkaantumisriksiä. On asioita, joita ei välttämättä edes tajua että se koutsi ottaa huomioon.
Sitä on ammattitaito.

Nooh, hyvin meni, oon tyytyväinen ja hyvillä mielin.
Ensi viikolla on kirjallinen tentti jonka läpimenoa kans toivon. Oon mää kyllä lukenuki ja opiskellu että josko tästä nyt voimapyramidit ja muut iglut olis sen verran hanskassa.
Huomenna opiskellaan ravintojuttuja ja rajatapauksia, eli raskaanaolevia, diabeetikkoja, verisuonitauti-ihmisiä etc.

Saapa nähä, saapa nähä. Huomista odotan kuitenkin tosi paljon, se on mielenkiintoinen opiskelupäivä.
Kun tämän KSV2:n saan päätökseen tenttiä myöten, olen valmis kuntosalivalmentaja, joka antaa valmiuksia toimia ihan työssä jo.
Mulla varmaan ehkä auttaa sekin, että oon aiheesta kiinnostunut, mulla on kotona pt, tutkin ja mehustelen terveys ja liikunta-alaa muutenkin kuin rahankiilto (eli siis perheen elättäminen) silmissä.
Nooh, epävarmuus aika ajoin vaivaa, Mutta josko sitä pikkuhiljaa.
Meijän kouluttaja sanoi, kun mentiin aamulla, että "kyllä sä nyt todellakin pääset näytöstä läpi." Se antoi fiilistä.
Tottakai mies, joka meillä asuu, on hokenut samaa myös. mutta se on eri asia. Kun se on mun mies, sen KUULUUKIN uskoa muhun :D
Niin, sitten kun tää on ohi, alkaa elokussa sitten se varsinainen PT-putki. huhhei, kyllä kuulkaa voin kertoa etät jos ei tässä ammattilaiseksi opi niin ei missään.
Suosittelen (mainosmainos) Trainer4Youn:n koulutuksia kyllä kaikille asiasta kiinnostuneille. Kallistahan tämä on ku perkele, mutta kouluttajat ja koko systeemi on tosi ammattimaista ja mukavaa. Siis sanoisin että kouluttajat on kivoja. KIVOJA. siis just sillä sanalla.
Se on aika harvinaista nykyään missään. Että kaikki on kivoja.


Nyt mä lopetan, juon iltakahvit ja meen nukkumaan. Ihan oikeesti. Ajoissa.
Mutta, sain ystävän polttareista kuvia, ja voisin jakaa yhden niistä.
Ihan siksi, että se kuvastaa aika hyvin mun fiiliksiä just nyt:

9 kommenttia:

 1. Minkä liikkeen sait näyttää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi niin maailman paras flaxi että sain vaparin! Elikkä ei tullu tarkkaa liikettä, vaan liike leveälle selkälihakselle. :D listalla tais olla kolme, jotka oli vaan lihas, ei tarkka liike. Ja mä sain tuon!! Hihhihhii!

   Poista
 2. Hyvähyvä :) Minkä valitsit? :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin se menee, tsemppiä loppurutistukseen uuden ja tulevan ammattisi osalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitos. :D periaatteessa tää on vasta alkusoittoa, ensin kuntosalivalmentajaksi, sitten personal traineriksi. :D

   Poista
 4. Itsellä tasan vuosi sitten sama tilanne ja fiilikset :) Tuosta opiskelujen hyödyllisyydestä sanoisin vielä sen, että sai oikeesti luotua tosi hyvän verkoston opiskelun aikana. Ollaan paljon tekemisissä opiskelukavereiden kanssa ja jaetaan tietoa (asiakkaitakin) lisäksi kouluttajat neuvoo ja auttaa valmistumisenkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja kommentistasi! kuulostaa mukavalle. Meillä on kans tosi hyvä porukka kasassa, varmasti ollaan yhteydessä koulun jälkeenkin. jotenkin vaan se epäusko jyllää, tuntuu ettei itselle ole jalansijaa missään. :/ mutta ehkä se on vaan aloittelijan tunne.
   Teetkö ihan päiväduuniksesi personal trainerin hommia? pitää ajan kanssa tutustua sun blogiin paremmin, mutta mielellään kuulen sun taustoista ja nykyisyydestäkin lisää. :)

   Poista
 5. Teen "päivätyötä" vielä neljänä päivänä viikossa ja kolmena päivänä sitten PT-hommia ja syksyn tullen opetan myös kahvakuulan nostamista 4 h / vko. Haaveena olisi työllistyä kokonaan liikunnan parissa, mutta vielä ainakin harppaus kuukausipalkkalaisesta kokonaan yrittäjäksi on liian suuri. Mutta joku päivä vielä!

  Aloittelija mäkin vielä olen, mutta onneksi ton kahvakuulataustan takia sain jonkin verran asiakkaita sieltä verkostoista ja otin myös aika monta harjoitusasiakasta opintojen aikana ja osa heistä sitten jatkoi. Joten pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista

heräsikö ajatus? jaa se kanssani!