ensitavoite

ensitavoite

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen Kuntosalivalmentaja-lähijakso pähkinänkuoressa

HIHHEI!
Aivan HUIKEA kolmepäiväinen takana, aivan mielettömiä juttuja, mielettömiä ihmisiä, mieletön kouluttaja, mielettömiä juttuja tuli opittua ja vahvistettua nykyisiä osaamisalueita!
JEE!!

Fiilis on huikee!


Perjantaina ku kello napsahti pykälään, lampsittiin Crossmoven tiloihin ja aloitettiin Kuntosalivalmentaja-koulutuksen ensimmäinen lähijakso.
Mikäs siinä, tutut olivat naamat jo hyvinvointivalmentaja-koulutuksesta, joten nyt oli selkeesti rennompi fiilis, kun jo toisemme tunnettiin entuudestaan.
Luentoja piisasi, mutta sitäkin enemmän salilla oloa. Tekniikkakoulutuksetkin olivat enemmän kuin tervetulleita, on tosi piristävää leikkiä noviisia ja olla kuin ei mistään tietäisikään. Pääsee avoimin mielin tarttumaan juttuihin.
Perjantaina päivä päättyi kahdeksalta, ja tietoa oli tullut niin voiman eri muodoista kuin sarja/toisto-ym määristä.
Oli kylmä. Onneksi oltiin sisällä suurin osa ajasta. :D

Salilla kikkailtaessa tuli sitten testattua ihan piruuttaan että onnistuuko pistoolikyykky, ja vaikka olin ihan varma että ei onnistu kun ei ole onnistunut ennenkään, niin KAPPAS vain!
Sinnehän sitä mentiin, alas asti ja ylöskin!
Innostuin sitten kotona tietysti lesottamaan miehelle, joka meillä asuu, koska HÄN on luonnollisesti saanut tehtyä sen iän kaiken.
Otin tietty videollekin kotona, ja tässä huonoa stillikuvaa. :D
Siis AIVAN MAHTAVAA! Yhtäkkiä tässä on opittu leukojen vetäminen ja pistoolikyykky! JEAH!
Tokikin esimerkiksi tämän harjoittaminen, sekä tiistain hack- kyykky ja viikonlopun erinäiset riennot ovat taanneet sen, että polveni ovat, varsinkin oikea, ihan muussina ja niin kipeänä, etten aio ensi viikolla tehdä jalkapäivää ollenkaan. Tuikkaan reisi-ym pimputteluja vaan mutta kunnon jalkapäivä jää kyllä sovinnolla välistä, samoin kaikki juoksuviritelmät.

No mutta, lauantaina aloitettiinkin sitten kunnon salipäivä, luentoja oli vähemmän ja tekemistä enemmän. Kolmen hengen ryhmissä käytiin läpi opastustilanteita, oli oppilas, ohjaaja sekä opponoija. Hirvittävän hyvä systeemi tämäkin! ensin tehtiin jalat, tänään ylävartaloa. Se jos mikä opettaa, kun kolmisin tehdään ja jokainen huomioi eri tavoin eri osa-alueet, mihin pitää kiinnittää huomiota ohjaustilanteessa. Eli jos jollakulla jäi joku huomaamatta, huomasi varmasti toinen sen.
Sillä sai hivittävän hyvin varmuutta omaan tekemiseen.
Ai millä?
No sillä TEKEMISELLÄ.
Tämän lisäksi tehtiin vielä päivän loppuun saliohjelmia. Sain ONNEKSENI ryhmäni kanssa tehdä ohjelman sulkapallonpelaajalle, jolla oli tarkoitus hakea lihastasapainoa sekä tukea itse päälajille. Eli siis täysin uudenlainen asiakas, sain harjoitella (siis nää on mielikuvitustyyppejä tietenki. XD) osa-aluetta, joka ei ole itselle niin tuttu kuin perus laihdutus/kiinteytys/lihastenkasvatus/tms-ohjelmat.
Ja kun vielä päädyimme kiertoharjoitteluun, oli kaikki osaset kohdallaan. Eli vaikka aihepiiri ei ollut itselle tutuinta, pystyin silti rakentamaan tiimiläisteni kanssa kattavan ja hyvän kokonaisuuden juuri tämän henkilön tarpeita ajatellen.
JES!
Siihen olikin hyvä lopettaa päivä.

Illalla syötiin porkkanakakkua ystäväperheen kanssa kun meillä meni nelikymppisten juhlinta vähän harakoille kun oli tämä kolmipäiväinen lähijakso.

Tänään oli viimeinen päivä, aamulla aloitettiin ysiltä salilla. Käytiin ryhmissä yläroppaa läpi, onneksi koska polveni olivat siis muussina.
Kolme tuntia meni yhdessä hujauksessa, ja lounastunnin jälkeen pieni luento ja taas salille, tällä kertaa toiminnalista harjoittelua, kuntopiirissä. Tämä oli vain meitä varten, oli kivaa, tuli hiki ja päästiin tekemään erilaista hommaa, mm. palloburbeita, kahvakuulalla tempausta, bulgarialaista kyykkyä kuminauha apuna/vaikeuttamaan, lankkuja vartalonkierroilla, Bosupallolla punnerruksia/pallonheittoja etc, t-kulmalla vartalonkiertoja ja thrustereita ja lopuksi oli vielä mave, tempaus ja rinnalleveto. Oli muuten V-A-I-K-E-A-A! Toki tarkoitus ei ollutkaan oppia jotain tempausta niinku tunnissa, kyllä siinä vähän enemmän menee aikaa että sen oppii kunnolla. Mutta kaippa nekin vois ihan opetella, niin olispahan liikepankissa tarpeen vaatiessa sitte semmosiakin.
Hauskaa oli!
Tänään jaettiin ohjelmia, sekin oli kyllä kivaa.
Kaiken kaikkiaan ihan mahtava viikonloppu!
Matkaan tarttui myös hanuriopus, joka lopulta tarttui jokaisen kurssilaisen matkaan. :D
Ei siis todellakaan haittaa, vaikkei salit menneet ihan nappiin tällä viikolla. Kolme päivää tuntikausia salilla huhkimista, vaikka pienillä painoilla, harjoitusmielessä, niin kyllä kroppa siitä sen verran sai että ei enää ahdista.

Mitä seuraavaksi? No nyt opiskellaan latinaa, liikkeitä, ohjauskaavaa ja ties mitä seuraava kuukausi. heinäkuussa on edessä Kuntosalivalmentajan toinen lähijakso sekä näyttö ja lisenssikoe.
Jännittävää! Elokuussa alkaa ensimmäin PT-lähijakso. HUUH!
Myönnän, että kaikki kokeet ja ties mitkä mua jännittää aina ihan hirveesti. näyttökokeessakin pitää olla pirun tarkka ettei pomppaa sieltä.
Onneksi mies, joka meillä asuu, on tehnyt tätä työtä jo vuosia. Mulla on himassa OIKEESTI semmonen tietopankki apuna että oon kyllä tosi onnellisessa asemassa. :D
Naurattaa oikein, kun on kuullut juttuja että personal trainerina voi toimia "kuka vaan" ja se kuka vaan osais tehä tän kaiken.
Täytyy sanoa että aika näppärä jätkä pitää olla että tämänkään viikonlopun setit osais noin vaan kaikki, ja esim se ohjaaminen, no ei se ihan niin mee että noni, tosson tanko ja siitä etukyykkyä hups vaan anna mennä mää näytän ja sit katotaa et teet oikein. Kyllä siihen tarvitaan vähän muutakin kuin itseluottamusta ja halveksuntaa ammattiryhmää kohtaan.
Kokoajan oppii uutta, ja se on tässä parasta. En halua koskaan olla niin valmis, että luulen olevani valmis.
En koskaan ole.
Ja se on parasta. Tämä on matka, jota voin tehdä koko ikäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

heräsikö ajatus? jaa se kanssani!