ensitavoite

ensitavoite

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Perhepäivä

Olin tänään treenaamassa siis vieraissa, kun mun omalla puspus-salilla oli ne voimanostokisat. Minne siis oltiin suunniteltu menevämme yhdessä ton miehen, joka meillä asuu, kanssa, mutta kun ne kesti koko päivän niin ei met saatu vauvalle mittää hoitoa tietenkää koko päiväksi ni piti jättää välistä.
käytiin sitte treenaamassa Oulussa easyfitillä Ritaharjussa. En oo reenannu siellä koskaan. Oon käyny muutamissa avoimissa lähinnä kattomassa paikkoja, mutta en oo perehtynyt muutoin kuin kävelemällä hakemaan avaimia tms mieheltä, joka meillä asuu.
Meillä oli tosi mukavat treenit. Mulla oli siis volyymiviikon kolmas päivä eli olkapäät ja ojentajat. Kilosilla vipareita sivuilla 15 toistoa ja siitä nostoa sitten. Oli meinaan semmoinen kärkiliike että oksat pois! Kävin sitte pyytämässä miehen, joka meillä asuu, apuun pystyihin kun oli näitä hitaaasti ylös hitaasti alas-sarja, terävästi ylös hitaasti alas-sarja ja all out eli perussarja. yli kymppejä piti jokaiseen saada ja mies, joka meillä asuu, seiso takana varmistelemassa puolivalkun paikalla kun puolivalkku ei ollu paikalla. Suoraan edessäni istui vauva isänsä rannekello suussaan bumbossa. Se on potannäköinen istuin. Hyvin saatiin tehtyä, olkapäät oli ihan kuolleet.
Sitte oli superina viparit eteen ja takaolkapäät taljassa. Sain vauvan viereen tuijottelemaan ja pitelemään vesipulloa, kun mies, joka meillä asuu, teki rintatreeniä. Meillä meni kaikki älyttömän hyvin, kävipä siinä joku nainen juttelemassakin ja ihmettelemässä miten vauva niin hienosti jaksaa olla ja möllöttää.
Toki jollekin oli vähän epäselvää ettei mies, joka meillä asuu, ole töissä, vaan tuli kesken mun lauseen mun puolisolle meidän yhteisenä vapaapäivänä puhumaan jostain omista treeneistään.
Loppuun tietysti sitten vähän kuvailtiin. Ja kuvailtiin siinä jumpan ohessakin vähän..
siinä oli noi meijän pojat. Mies, joka meillä asuu, valitti että minusta ei saa kuvia, kun oon niin vähän aikaa asennoissa. en sitte posetellu. :P
Siellä joukossa ihan rekvisiittana tommonen pystypunnerrusyritys seisten tangolla. Olkapäät ihan loppu, ollaan siis jo lähöllään kotia, kun yritettii vaa äkkiä tempasta jos sielä joku pumppi saatas filmille. No ei oikein saatu. XD

Ehdittiin jo innostua että jee, mehän voidaan tehä tätä usiamminkin, kun kerran vauva oli niin lunki ja kaikki hommat hoitu mukavasti. Kun siis kyseessä on molemmille rakas harrastus ja meillä noita hoituritätejä ei hirmusti ole. Kun yhdessä on kuitenkin mukava olla, kun me ei tuon miehen, joka meillä asuu, kanssa ihan hirveesti siis vietetä aikaa yhdessä kun tää elo on tämmöstä.
Surukseni (tai vitutukseni, miten sen nyt ottaa) jouduimme illalla mukavan päivän päätteeksi toteamaan, ettei tämä ole kyseisellä salilla mahdollista. Mies, joka meillä asuu, sai viestiä johdolta, ettei tämä käy.
Ymmärrän sen, ettei salille haluta lapsia juoksentelemaan, sehän on selvä. Kyseessä on kuitenkin nyt seitsemän kuukauden ikäinen vauva, joka ei edes istu, ryömi, tai nosta käsipainoja käteensä. Meidän vauva juuri pari viikkoa sitten vasta KÄÄNTYI ensimmäisen kerran. En ymmärrä, kenellä tällainen vauva tuottaa vaaraa? Ja mitä katsoin asiakaskuntaa, monet siellä näyttivät haluavan aiheuttaa itselleen haavereita ihan itse. Mutta nyt ei puhuta treenaajien tekniikoista vaan ihan vauvasta salilla.
Minulla on itselläni kolme lasta, joista keskimmäinen on kuusi. No ei ihan heti tullut mieleen ottaa häntä salille kikkailemaan ja hyörimään. Arvostan itsekin treenirauhaa. Mutta ottaa mua enemmän päähän tyypit, jotka istuu penkeillä/laitteissa/varailevat painoja/ tms ja ne on ihan AIKUISIA.
Omalla salillani on aina välillä pieniä lapsia. Joskus ne kikkailee siellä, mutta eivät he KOSKAAN IKINÄ ole minua treenaajana häirinneet. Ja vanhempansa ovat aina katsoneet peräänsä, ettei synny vaaroja. Joita niitäkin varmasti joskus voi syntyä, ihan niinkuin aikuisillakin, kun lähdetään kikkailemaan liikaa omaan voimatasoon nähden.

Mun jäi tosi paha maku suuhun tästä. Hassua on, että oman salini, joka on siis todellinen kehonrakennus-sali, omistajalta asiaa vielä varmistellessani, hän toivotti vauvani sydämellisesti tervetulleeksi. Lapset ovat AINA vanhempiensa vastuulla. tietysti, se on selvä asia. Ja jos ei tenavaa saa ruotuun, on hyvä omistajien tai muiden työntekijöiden asiaan puuttua, koska sali on täynnä maksavia asiakkaita.
Voi myös sijoittaa lapsiparkkiin, jos asia sen vertaa kiinnostaisi. Mutta tuleehan se raha sisään vaikka asiakas ei tyytyväinen palveluun aina olisikaan.

Nooh, nää on tämmöisiä. Vieraissa käynti ei siis ollut mitenkään mieltä ylentävä kokemus näin jälkikäteen.
Nyt mä taidan lopettaa ja mennä tohon kattoo miehen, joka meillä asuu, kanssa videoo jota se otti minusta. ehkä luvassa siis stillejä ensi kerralla siitä!
MUOKS* tässä pari maistiaista:

Söi tänään JUST sitä mitä mieli teki.
Salaattia, kurkkua, tomaattia, avocadoa, mozzarellaa, kanaa, bataattia:
Käytiin lenkillä kun aurinko alko paistaa, mies, joka meillä asuu, imuroi, ja pääsin mää saunaanki!
ps: uutuuksia jäätelöaltaasta:

10 kommenttia:

 1. Hmmmm, hyvin samankaltainen kokemus mullakin on tosta Ritskuharjun Easyfitiltä. Olin vähän päälle kuukauden ikäisen vaavini kanssa aamulla treenaamassa. Porukkaa oli mun lisäksi ihan kourallinen ja vauva ihan vain nukkua tuhisi kaukalossaan. Mutta näin vain tulin ajetuksi sieltä pihalle. Samantien irtisanoin sopimuksen ja takaisin Classicille treenaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joops, luinkin joskus siitä että sun lähisalilla ei lapsia hyväksytä. Kelasin jo tuolloin että mahtoiko olla tämä kyseinen sali kyseessä. Ajoko ne sieltä sinut ihan pois? Mitenköhän se kuukauden ikäinen vaaransi muita tai "ei ollut turvassa" siinä kaukalossa sun silmien alla…

   Poista
 2. Nii in. En tiiä miten se nyt niin kamala paikka oli kun vauva nukkui siinä vieressä. Työntekijä tuli kesken penkkisarjan siihen viereen seisomaan ja sanoi ettei tänne saa tuoda lapsia. No sanoin olevani valmis ja läksin pois.

  VastaaPoista
 3. Vaikka mulla pieni lapsi onkin ja olisi helpompi päästä salille jos voisin hänet mukaan ottaa, olen silti sillä linjalla että lapsia ei salille saa tuoda. Onhan se tosi, että vaarallinen paikka se sali lapselle voi olla jos lapsi jo kävelee/juoksee. Siitä päästäänkin siihen että joku kuitenkin toisi salille lapsen joka ei tottelisi ja juoksentelisi paikasta toiseen, ei voida sallia vain tietyn ikäsiä lapsia, sillä silloin syrjittäisiin niitä, joiden lapset ovat vanhempia, siitäkin seuraisi haloo.Ja kun on kyse salista, jossa asiakaspalvelu on auki hyvinkin rajatun ajan, on tällaiset säännöt ihan ymmärrettäviä. Kyse ei siis ole siitä, että sinun lapsesi/sinä olit haitaksi, vaan säännöstä ja periaatteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei anonyymi ja mukavaa että jaoit mielipiteesi kanssani. :)
   itse en vain näe mitään pahaa siinä, että sali olisi lapsiystävällinen. samalla tavalla myös marketti voisi sanoa ei lapsille. ja minua oikeasti häiritsee enemmän lapset marketissa kuin salilla, missä itse käyn. Jos, teoriassa, olisi sääntö, missä hyväksytään vauvat, jotka eivät vielä itse liiku, en ymmärrä miten siitä voisi tulla sanomista? olemmehan mekin yhtä mieltä siitä, että juoksevat ja häröilevät lapset eivät salille kuulu. rajanveto on ihan yhtä helppoa liikkumattoman ja liikkuvan lapsen välillä, kuin rajanveto sen suhteen, ettei lapsia saa tuoda ollenkaan.
   Yhtä lailla syrjitään tällä hetkellä lapsellisia/lapsia.
   oli myös "huvittavaa" törmätä internetissä easyfrogiin, joka on easyfitin maskotti. eli ilmeisesti easyfitin linjaus ei valtakunnallisesti ole lapsikielteinen. Tai no, kai joku aikuinenki tykkää halata jättipehmoa jonka sisällä on ihminen..?

   ja kysehän oli juuri siitä, että minun lapseni oli haitaksi, koska sääntö on tehty siksi, että lapset ovat haitaksi.
   minunkin lapseni.
   en tietenkään ottanut sitä henkilökohtaisesti, lähinnä ihmettelen, miten hämmentävää on että sali, jolla itse käyn, painot ovat hippasen eri luokkaa ja treenien laatu, kuin peruspirkkosalilla, eikä siellä KUKAAN näytä panevan lapsia pahakseen. Yhtälailla vanhempien tulee vahtia tenaviaan kaupassa, elokuvissa, autokaupassa, museossa.. niin myös salilla.

   rehellisesti sanottuna, en myöskään ymmärrä, miksi kyseinen lafka ei panosta lapsiparkkiin.
   Eihän se tuota, mutta on asiakaspalvelua. Asiakaspalvelu on aika iso mittari tänä päivänä.
   Itse voisin ihan hyvin käydä easyfitillä. Sieltä löytyy pääsääntöisesti kaikki mitä tavitsen. Mietin jopa hommaavani sinne kortin, että voin välillä käydä rentoilemassa sielläkin, tai vaikka jossain spinussa. Palvelu ei koskaan ole ollut äärimmäisen hyvää, kun olen siellä käynyt, eikä se siis paikkana mua kauheasti enää kiehdo, siitäkin huolimatta, että puolisoni on siellä työssä.

   On siis hyvä, että on lapsikielteisiä saleja, missä voivat käydä ihmiset, joita lapset syystä tai toisesta haittaavat.
   On myös hyvä, että on lapsimyönteisiä saleja, minne voi lapsen ottaa mukaan katsomaan vaikka sitä aulan töllöä, että treenin saa tehtyä. Se voisi mahdollisesti jäädä muuten tekemättä, mikä se ei ole kauhean tavoitteellista salitreenissä. Tästä pääsinkin johtopäätökseen, että ehkä tosissaan treenavilla on salilla muutakin tekemistä kuin tuijotella vieruskaverin lapsen ikää tai sitä, onko se lapsi siellä ylipäänsä. Ehkä tosissaan treenaava ymmärtää, että mieluummin lapsi mukaan kui treeni väliin.
   Ehkä tositreenaaja osaa asettua lapsellisen asemaan ja ymmärtää, miksi lapsi on mukana. Että muuten treeni jäisi tekemättä.
   Siksi ehkä minunkin salillani lapset ovat ok, vaikka ei sielläkään juoksevia lapsia sallita. eikä niitä ole näkynyt.
   Sitten on vielä saleja, missä on lapsiparkki.
   Sekin on hemmetin hyvä.
   Kaikkiin varmasti löytyy asiakaskuntaa, sekin on hieno asia.

   Blogini perustuu omiin kokemuksiini ja ajatuksiini, ei sponsseihin eikä muuhun. Minä olin äärimmäisen pettynyt tähän asiaan, ja siitä sanoin. Eri mieltä saa ja pitääkin olla, otan mielelläni vastaan kaikenlaisia kommentteja. :)

   Poista
 4. Ja vielä lisäksi, itse ainakin pelkäisin ihan hirveästi satuttavani toisen lasta vahingossa kun heilun tankojen ja painojen kanssa ympäriinsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja vielä tähän, itse en tätä pelkää. Mutta en sitten tiedä, onko kasvatukselliset erot näin suuria jo pelkästään salikävijöiden välillä, ehkä, mutta itse en ole KOSKAAN törmännyt Oulun Classic Gymillä holtittomasti juoksevaan lapseen. Itse en lähtisi lapsen kanssa salille, joka ei sanaa usko. en sitten ymmärrä, kuka lähtee.
   dorka?

   Poista
 5. Hauskaa kun juuri kaverini on valittanut kun classicilla pörrää välillä hiukan holtittomia tapauksia :/ Ku kyse nyt vaan on siitä, että jotkut on yksinkertaisesti niin dorkia, että ne ottaa lapset mukaan vaikka ne ei osaa käyttäytyä. Piste. Ihminen on idiootti. Ja juuri näiden idioottien takia nämä ehdottomat säännöt luodaan. Kaikki ei vaan tajua muuten.

  Sitä mä eniten ihmettelen et miten miehes on sen lapsen mukaan ottanut? Hän kuitenkin varsin hyvin tietää, että ko salille lapsilta on pääsy kielletty. Aika röyhkeää käytöstä IMO kun yrittää käyttää asemaansa hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin hyvin tiedän, että tällainen sääntö on olemassa. En kuitenkaan ottanut lastani mukaan ollakseni röyhkeä, vaan ollakseni vaimoni kanssa yhteistä aikaa yhteisen harrastuksen parissa viettämässä. Meillä ei ole lapsenhoitoa, me hoidamme lapsemme itse. Ja lapset kulkevat mukana.

   Eivät kaikki ihmiset ole idiootteja. Yleistävät ihmiset ovat. Pitäisikö sinun vuoksesi internet kieltää? Ehkä pitäisi.

   Marko Vähäkangas

   Poista
  2. kurjaahan tuo on, että kaverisi on törmännyt tuollaiseen ja ilmeisesti useaan otteeseen? näin ymmärsin. itse treenaan siis samaisella salilla, ja nähnyt useasti lapsia mukana. En koskaan, siis IKINÄ, ole nähnyt holtittomasti pörrääviä lapsia kenelläkään mukana. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että juoksentelevat lapset eivät ole salilla, tai missään missä ei saisi riehua, ok. Olen myös sitä mieltä, että saleilta pitäisi kieltää ne kaikki idiootit egobodaajat, jotka valtaavat penkki-kyykky-kaikki- paikat ja istuskelevat ja tekevät frendiensä kanssa pelkkiä avustettuja eivätkä huomioi salietikettiin perustuvaa "saanks mä tehdä tässä välissä"-kommentteja. ravintoloista pitäisi kieltää kaikki humalahakuiset känniääliöt, jotka huutavat ja mekkaloivat, kaatuvat, oksentelvat ohi pöntön, tuuppivat muita ja ohittelevat jonoissa. Samat ihmiset tulisi kieltää lentokoneista. Monia muitakin ihmisryhmiä tulisi kieltää, koska heidän käytökseensä ei voi enää äiti kasvatuksellaan vaikuttaa. He ovat saaneet kuitenkin yhteiskunnan hyväksynnän olla olemassa paikoissa, joissa he eivät osaa käyttäytyä, ja vain siksi, että ovat aikuisia ikävuosiltaan.

   Ja mitä tulee puolisoni työpaikkaan, en käsitä kieltoa, koska kyseisellä salilla on myös vauvajumppa (missä oleellisena osana on siis lapsi ), sekä koululaisten liikuntatunteja tms.

   Puolisoni on röyhkeä, monissa asioissa. Yleensä se on ihan hyvä asia nykypäivänä. Ja mitä tulee asemaansa.. noh, hän on personal trainer, en tiedä, miten isossa asemassa hänen ajattelet sillä tittelissä salilla olevan.

   ps: vähis, mä niiiin tykkään susta.

   Poista

heräsikö ajatus? jaa se kanssani!