ensitavoite

ensitavoite

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Treenejä treenejä treenejä vaan ja vähän siinä välissä pullaa

On nyt ollu pientä taukoa, vaikka reenaamassa oon kyllä käyny. Mun äiti kävi täällä ma-aamusta tähän ke-iltaan, niin on menny ihan aidossa oikeassa sosiaalisessa kontaktissa.
Mites tässä nyt lähtis viikkoa paketoimaan..
No, maanantaina heräsin ja lähdin hakemaan mutsia junalta. Ensin kuitenkin sumpit:
Salille lähdin tekemään maanantaina jalkoja, kun tuntui että viime kerralla saattoi mennä vähän sinne selälle liikaa.
Lähdin ihan sillä periaatteella että tehdään vaan tuntuman mukaan. Aloitin verrytelyiden ja venyttelyiden jälkeen sillä SJMV:lla. Hain tuntuman pienillä painoilla ja nostin painoja sitten jokaiseen sarjaan. Korokettakin kokeilin pariin sarjaan mutta jostain syystä mulla katuaa näemmä takareisistä se tuntuma siinä. Pitäs harjotella sitä koroketta enemmän kun se kuitenkin on niin tehokas. En lähteny maksimeita kokeileen vaan tein 6-12 toistoa joka sarjaan, sarjoja en laskenu, oliskohan niitä ollu lähemmäs kymmenen loppujen lopuksi.
Sitte prässiin, ja kokeilin tosiaan sitä uutta prässiä joka tuli tossa muutama kk sitten, semmonen vipuvarsi-tyyppinen ratkasu. Oli muuten sitten ihan SAIRAAN hyvä! Siinäkin sitte monta sarjaa ja kokeilin vähän eri asentoja jaloille. Siinä mulla oli kapealla painoja 175kg viimeisissä sarjoissa. Niidenkin jälkeen vähän sitte pudottelin painoja ja jatkoin vaan. Sitte oli reidenojennukset ja -koukistukset ja kävin sissyssäkin vähän heilumassa. Hiton hiki tuli tästä jalkatreenistä!!!
Loppupyöaräilyt ja venyttelyt, ah autuutta!
Kotona oli perussafkat ja sitte mies, joka meillä asuu, tekas rahkaa vadelmilla. Joo, siellä oli muita silmälläpitäen kermaa seassa, en syöny kauheesti just siks mutta olihan se HYVÄÄ!
Ja tiättekö, että ei ollu sokeria kuitenkan lisättynä.
HÄHÄ!

Tiistaina oli vuorossa rinta ja hauis. Niin, ja vatsat..
MUTTA! Aamupainopa olikin
On meinaan sitte alin paino tässä synnytyksen jälkeen.
Mutta niin sinne salille!
Mun puolivalkku oli iteki treenaamassa ja siinä oman reeninsä ohessa kävi vähän tsekkailemassa mun tekemisiä. Sattu käymään niin, että tasapenkissä käsipainoina toimi lopuksi 17,5kg per puoli, eihän niillä tullu ku neljä mutta tulipahan kuitenki!!
Ottipahan tuo muutaman kuvan minusta reenaamassa. Ei siellä nyt lihakset näy mutta jos ei välitetä siitä?
Reeni oli hyvä, kokeilin rannesiteitä ja vyö oli päällä ja oli kuulkaa semmoset pelit ja vehkeet ja rensselit meikällä. Kunnon arsenaalit päällä. :D

Reenistä kotiuduttuani pakkasin kaikki kolme lasta ja äitin autoon ja vein ne Ostoskeskukseen. Käytiin SYÖMÄSSÄ:
Ihanaa lihaa ja otin ranujakin. Ne oli kyllä liian suolaisia. Äipän kanssa puokkiin tiramisu ja sitte cappucinoa. <3 Illalla saatiin vieraita niin piti tietty käydä Arnoldsista ostamassa vähän donitsia…


Söin kyllä, mutta olis kai sitä ruoka-addikti syöny enempi.

Ostin myös hihattoman hupullisen verkkatakin Stadiumista. Sovitin sitä, sitten lähdin pois, ja menin takaisin lopulta ostamaan sen. Se on IHANA!

Tänään oli treffit puolivalkun kanssa. Vauva päätti veulata yön, ja olin aamulla ihan koomassa. Vähän nolona faksailin hänelle että mitne olis olisko mitään jos myöhemmin ja sopihan se hänelle.
Sovittiin että johtuen eilisestä rinta-hauis-treeistä, tänään ei lähdetä kikkailemaan painoilla vaan tsekataan että tekniikka on oikea ja tuntuma hyvä.
Pystyissä siirrettiin ina käsien asentoa taaksepäin mutta muuten oli puhdasta jälkeä. Samoin vipareissa kehui tekniikan olevan hyvän (ja mainitsi useaan otteeseen että "kun olen dieetannut itseni niin hyvään kuntoon niin näen hyvin olkalihakset ja ojentajat ja pystyn herkästi tarkistamaan jo peilinkin kautta että perille menee) ja otettiin me sitten vähän isompaa painoa sinne kuitenkin! :)
Takaolkapäät ja ojentajat, bjuuuuutiful vöööörk, kaikki toimi ja olihan se taas mukava katella peilistä että lihas siellä on.
Vatsalihaksia ja kotia syömään.

( Huomenna on lepopäivä ja oon ihan murtunut jo valmiiksi. )

Treenin ohessa juteltiin siitä, miten kummallista on, että joka viikonloppu ryyppääminen on ok. Viinilasi ruuan kanssa on aina ok. Karkki ja pulla on ok. Mutta jos treenaa kybällä, siinä on jotain hämärää.
Aiheesta saattasin kertoa lisääkin jos viitsisin, mutten viitsi. Varmasti useat teistä ovat tähän törmänneet. Ilmiöön, jossa itsensä astetta paremmassa kunnossa pitäminen on jotenkin outoa. Väärää. Pois muilta.
Siksi on mukavaa, kun on ihmisiä elämässä, joiden mielestä tää on ihan ok. Enempi kun ok. Eikä mulla ole edes tarvetta välttämättä näyttää kunnon fitnessmuijalta. jos musta tuntuu vuosien päästä siltä että haluan, se on eri juttu. Mutta mä oon ihan tavallinen muikkis vielä.
Ai niin! Jutta ja superdieetit-ohjelman ensi jaksossa joku muikkis haluaa bikinifitness-kisoihin. Siis MITÄ HELVETTIÄ? Miten voi olla, että ihminen alkaa treenaa ja samantien haluaa kisoihin? eihän ihmiset osta helvetti SUKSIAKAAN ja oo heti menossa olympialaisiin? Tai ei kai ihmiset mee uimahalliin sillä meiningillä että ne alkaa kilpailla UINNISSA?
Okei, nyt mä lopetan, olen liian väsynyt vaahtoamaan tästä.
Mut hei tähän loppuun, Ne mun toisetkin housut kolahtivat luukusta tänään. <3


10 kommenttia:

 1. Heip! En ihan satasella oo perehtynyt tuohon seuraavaan jaksoon, enkä tiedä, että miten pian se tytär haluaa bikinikisoihin, mutta toisaalta mää ymmärrän senkin, että aloittaa treenin hyvin tavoitteellisesti tähdäten kisoihin. Se on sitten mun mielestä kiinni ammattitaitoisesta valmentajasta, että se osaa sanoa heti suoraan, että milloin laihduttaja on valmis kisalavoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt aloittanut tätä vastausta monta kertaa, kun olen miettinyt, miten ajatukseni fiksusti muotoilisin. Olli sen tuossa aika hyvin sanoi, miksi ei voi treenata tavoitteellisesti ilman kisatähtäintä. toki kisailu on muoti-ilmiökin. Ja vaikka valmentaja sanoisi mitä, niin kyllä se asiakas, maksaja, "kisaaja" päättää ihan itse, koska sinne lavalle menee. Kisaaminen on kovaa hommaa, vaikkei itsellä omaa kokemusta olekaan, eikä varmasti tule olemaankaan, mutta monelta suunnalta sitä seuranneena. Kun ei se vain riitä, että treenaa. Mielipiteitä on monia, ja se on hyvä se koska silloin syntyy keskustelua. Oma vankka mielipiteeni on, etten yhtään pysy käsittämään, miksi kovaa, tavoitteellisesti treenaaminen on yhtäkuin kisatähtäin.
   Mutta ihanaa lihispihis kun kommentoit ja toit eri näkökulmaa asioihin. :)

   Poista
 2. Täälläkin seurattiin eilistä Juttaa huvittuneena. Minun on vaikea ymmärtää älytöntä hinkua lähtä kisaamaan muutaman kuukauden treenipohjien jälkeen. Ikään kuin tavoitteellista treenaamista ei voisi harrastaa ilman kisatavoitteita. Kirjoitin tästä asiasta joskus omaan blogiinikin juttua.

  p.s. Kiitos, kun pääsin blogrolliisi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en paremmin voisi asiaa itsekään muotoilla! kiitos että jaoit mielipiteesi ja pystyn yhtymään siihen täysin. :) odotan postausta aiheesta kovasti. :)
   ja ps, se on siellä siksi että luen sitä. :) kun se on hyvä. :)

   Poista
 3. Mul on samanlainen huppari! Se on ihan iiiih! T: Karppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IIH!!! mutta ai että oli hankalaa päättää ottaako 38 vai 40-koon(otin pienemmän) a että raskinko ostaa sen. on tää niin tätä..

   Poista
 4. Tulin tutustumaan blogiisi, vastavierailulle :) Ja kivalta näyttää, tulen toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teretulemast, tää on tätä kotiäiti treenaa-osastoa hyvinki pitkälti. :D

   Poista
 5. Mä nyt luen miljoona tekstiä samaan syssyyn. Joo, en ymmärrä, että miksi pitää heti olla kisatavoite. Ei ole välttämättä yhtään kokemusta salitreenistä ja sitten pitää olla kisatavoite. Vaikka mä rakastan salilla olemista, mä silti mietin, että onko musta kisaamaan edes pitkän ajan päästä. Sitten ei välttämättä edes tiedetä, mitä homma vaatii, mutta tavoitteet on selvillä. Ihan aina ei vanha ihminen tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no juuri näin. Mä en ymmärrä, mikä "tavoite" kisatavoite suoranaisesti on? eikös vois vaan tavoitella superia kroppaa ilman sitä lavaa? nooh, jokanen tyylillän ja lavalle meno on niin sairaan rankkaa hommaa (käypä lukemassa vaikka päivin blogia) että nostan kyllä hattua jokaselle sinne tähtäävälle mutta ei sekään kaikille sovi. :)

   Poista

heräsikö ajatus? jaa se kanssani!