ensitavoite

ensitavoite

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nyt se sai pisteen. ei muuta ku lisää rautaa


Tänään ei aamulla nukuttanut. Herättiin vauvan kanssa ennen kuutta, eikä puhettakaan että uni olisi enää pistänyt silmään.
Tänään oli tapaaminen lastensuojelun selvitystiimin kanssa.
Ei mua jännittänyt sanan varsinaisessa merkityksessä. Tunnelma oli oikeamminkin odottava. Vähän ärsytti kun tiesin että vauva on kymmeneltä jo ihan sekaisin väsymyksestä, mutta pitää mennä sinne tapaamiseen.
Esikko kouluun, kesikko tarhaan ja me kohti tapaamista.
Ja mitä sitä siellä?

Istuttiin penkkeihin, virkailijoita oli kaksi. Mies, joka meillä asuu, ei ollut ilmoitusta vielä sanasta sanaan kuullut, joten hän sai luettavakseen ilmoituksen, joka on nähtävissä tässä. (tekstistä on blurrattu lapseni nimi sekä ilmoituksen vastaanottaneen henkilön nimi)

Ja ennenkuin kukaan keksii sanoa mitään idioottia, niin kerrottakoon että julkaisen tämän TASAN TARKKAAN SIKSI, että olen nyt viikon kuunnellut kuinka olen tehnyt ilmoituksen itse, olen narsisti, luulen että ihmiset ovat kateellisia, ei voi olla pelkän facen tai salin perusteella tehty että kyllä mää salailen varmasti jotakin etc.
No tässä se nyt on, koko komeudessaan.
Ja niille tiedoksi, jotka eivät näe facebookkiani (heitä on tässä maailmassa todella monta), tiedoksenne, että pääsääntöisesti ainoat asiat, mistä siellä puhun, ovat lapseni sekä treeni ja ruoka. Noin niinkuin tarkennuksena "ei kiinnosta muut asiat. "
Jännittävää, eikö?
Tällaisten asioiden perusteella voidaan tehdä lastensuojeluilmoitus. Kuka tahansa, kenestä tahansa, missä tahansa. Jäin miettimään tänään, mitä ystävieni seinillä facessa tapahtuu.

Osalla on lapsista paljon tietoa, kuvia ja tekemisiä (onks pakko jakaa hei kaikki tääl netis toi on ihan väärin lapsen yksityisyyttä ja itsemääräämisoikeutta kohtaan ) ,

osalla ei mitään (siis eikse rakasta sen lapsii hej ku sillei oo mitään kuvii onksen lapset jotenki rumii häpeileekse niit tai jotai?) ,

osa ei päivitä juuri mitään (miksei se päivitä kokeeks se olevansa jotenki meijän muiden YLÄPUOLELLA ku se ei sano mitään vai esittääkse et sillon nii kiire?!) ,

osa ei ole puolisonsa kanssa suhteessa faebookissa (miksei ne oo eikne oikeesti rakastakaan toisiaan toi toinen varmaan pettää ku se ei koskaan sano tolle sen miehelle/vaimolle/poikkiksel/tyttiksel mitään, kyl mun pera vaan sanoo joka suhaukseen jotaki ni se kyl rakastaa mua) ,

osalla on profiilikuvassa koira (siis onko tästä pääteltävä että minulla on ystävinä koiria? ),

osa käy jupottelemassa ja tanssimassa anniskelupaikoissa (joo se on ihan denso aina käy ja mies lapsia kotona hoitaa yksin voi parkamiestä toi ei varmaa rakasta sen lapsiakaan) ,

Joku kertoo käyttävänsä kestovaippoja (ituhippi hamppuhörhö köyhä),

toinen kertoo juoksevansa kertsivaippojen tarjousten perässä markettiin (joo, köyhä ku sillei oo varaa normihintasia ostaa ja tommonen luonnon tuhooja tuoki ihan kamala ämmä) ,

osa treenaa (ihan egoisti narsisti itteensä kuvaa siis ihan niinku meit kiinnostas sen hauis tosi junttia),

ja joku kertoo syöneensä karkkia (läski).


Do I need to say more?


Ihan oikeasti, olis helvetin hyvä miettiä joskus ennenkuin avaa suunsa ja syyttävää sormea kaivaa sieltä omasta hanuristaan.
Miten meidän kävi?
No ihan hyvin. Viranomaiset sanoivat että varmaan joku kateellinen. Totesin heillekin, etten lähde spekuloimaan ilmoituksen tekijää millään tavoin, kun en tiedä kuka hän on. En tiedä hänen motiivejaan. En tiedä miksi hän koki tämän kaltaisia tunteita, joihin hänellä toki on oikeus. Mutta miksi hän ei sanonut minulle mitään?
Tätä kysymystä pohtivat myös viranomaistahot. Että jos on huolissaan, voi ehkä tulla sanomaan suoraan, eikä ainakaan tee nimettömiä ilmoituksia.
Kävimme ilmoituksen läpi, sanoin että kyllä, lapsi on mukana salilla aina välillä, kyllä, minä käyn salilla yksinkin, kyllä, minä riitelen taatusti lastenkasvatuksesta faessa. Mielenterveysongelmia en koe potevani, mies joka meillä asuu, oli samaa mieltä.
Kuulemma sitä työssään harjaantuu näkemään ihmiset, joilla on jotain salattavaa. Kuitenkin internetin välityksellä on mahdollista maiju meikäläisen heittää toisen mielenterveyshäiriöt kehiin.
Mahtavuutta.
He kirjasivat kanssamme yhdessä koneelle käynnin, ja lopuksi toinen heistä sanoi
"ei muuta kuin lisää rautaa."
Niin.
En mä sit vissiin ollutkaan ihan niin paha kuin jotkut luuli?
Loppu hyvin kaikki hyvin.
Nii sovitaak ettei enää palata tähän?
Joo, hyvä.
Ja jotta tää ei olis niin totista ni tässon kuvia.

Huomenna on olka-ojentaja-volyymit mitt puolivalkku. Terveisiä kuoleman porteilta.

10 kommenttia:

 1. Ei vitalis meinasin revetä tolle ite oot "keksinyt" koko jutulle... apua.
  Mä haluun kans muussia ja lihapullia.
  Hyvä Fiinu, mä tykkään sun rempseästä tyylistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mut et nauranu sille että oon narsisti? :O
   XD okei okei, siis juttuja oli vaikka kuinka, kaikkea hullua.
   Mä tykkään susta ja sun tyylistä kans, en oo vielä ehtiny osallistua muuten ku en oo kuvannu hienoja kuvia!!! :O

   Poista
  2. Miten se narsisti menikin multa ihan ohi :) joo siis aivan täydellinen narsisti... voi voi sentään.
   Kiitos sullekin.
   Vielä sää ehdit osallistumaan, tai sun on pakko, koska lähes kaikki mitä on tullut on miehiltä??? Nyt tarvitaan Girl Powria ja sitähän sulta löytyy.

   Poista
 2. Löysin blogisi tämän "kohun" myötä, mutta ei siitä sen enempää. Kiva lukea juttujasi hieman liikkuvana äiti-ihmisenä :) . Tykkäsin tämän päiväisestä jutustasi, on niin helppo keksiä negatiivisia juttuja toisen asioista. Miksei voisi tsempata toista, vaikkei itse välttämättä tekisi samoin? En käytä kestovaippoja (vielä), mutta hienoa, kun joku jaksaa. En laittaisi itsestäni näin hassuja kuvia nettiin, mutta vitsi kun sinun kuviasi on hauska katsoa :) . Treenaan lepsusti, mutta sulla on tosi mahtava selkä. Hyvää loppukevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sepä se. :) me ollaan kaikki erilaisia, ja miten mukavaa on, että ollaankin.
   ja kiva että tykkäät kattoa mun dorkakuvia, kun munsta ei saa semmosia nätejä kuveja. :D
   sitä samaa sitä samaa, hyvää kevättä ja kesää, treenejä ja kaikkea. ja kiitos tosi paljon rehellisestä ja mukavasta kommentistasi. :)
   ps. kannattaa kokeilla. niihin kestoihinkin hurahtaa. :D

   Poista
 3. Löysin vasta nyt tämän blogisi! Tää tapaus oli kyllä melkoinen. Hatun nosto ja hurjasti tsemppiä sulle! Terkuin toinen rautaa rakastava äiti-ihminen oulusta

  VastaaPoista

heräsikö ajatus? jaa se kanssani!