ensitavoite

ensitavoite

torstai 17. lokakuuta 2013

I'm not telling you it's going to be easy. I'm telling you it's going to be worth it.

Heipä hei, hyvää iltaa!
Otetaan tähän pois alta nyt noi perusjutut eli ei reeniä tänään, ruokana seuraavaa
ja tuota kuvan perunaakaan en edes syönyt.
tämän lisäksi noin puoli pakettia pullavaa. hienoa, hyvä minä! Näin se tehdään.
Tai sitten ei.

Tänään olen netissä törmännyt jännittävään ilmiöön. Tarkalleen ottaen Facebookissa. Omalla niin sanotulla seinälläni. Olen törmännyt samantyyppiseen ajatteluun muuallakin. Yleensä näihin ajatuksenvaihtoihin ja rajuihin mielipiteisiin (tyrmäyksiin) törmää oikeasti fittien naisten juttujen yhteydessä. Mutta ei tavallisten, itsekin ylipainoisena löllyränä asioista kirjoittavan naisen juttujen yhteydessä.
Lyhyesti: Maria Kang on nainen, joka on herättänyt tunteita. Postasin seinälleni kuvan hänestä fittinä, ei sairaalloisena vaan terveenä hyvinvoivana naisena. Kuvan yhteydessä oli teksti:"What's your excuse?" Hänellä on kolme lasta ja tuo julkisuudellaan esille sitä että kyllä jokainen voi. Jos haluaa.
Olen saanut tosi tulikivenkatkuista mielipidettä ja jopa syyttelyä syyttelystä tämän kuvan vuoksi. Kommentteja, joihin törmäsi, tai asenteisiin" ei kaikki voi, on epistä postailla tommosia ku toisille tulee paha mieli." Olen yrittänyt oikeasti KOKO PÄIVÄN saada ihmisiä ymmärtämään, ettei kyseessä ole mikään ylipainoisten ihmisten joukkotuhoaminen(olisin itsekin siinä ryhmässä) vaan asennemuutos. Enkä puhu jalattomista, rahattomista, kodittomista ja muista marginaaliryhmistä (luulisi sen olevan päivänselvää) vaan ihan _tavallisista_ äideistä joilla on elämässä lapsia, töitä, kotia, yksinhuoltajuutta, avioeroja, ruuantekoa, vanhempainiltoja, lasten reenejä, pyykkejä, autoremppaa, koiraa... Ihan siis tavallista ruuhkavuosiaikaa viettävää väestöä.

Itse olen myöhäisherännäinen kuten olen kertonutkin. En omaa mitään voikkataustaa tai mitään. Olen löytänyt liikunnan riemun äitiyden (raskauskilojen) myötä. Tiedän, se ei ole helppoa. Sille on vaikea löytää aikaa ja vähän nolottaakin mennä hytkymään sinne zumbatunnille kun "kaikki muut osaa ja minä en." No ei osaa. ja vaikka osais ni mitä sitte?
mut kyl mä tajuun. On se vähä semmosta. Olis pyykkejä ja lasten kanssa pitäs olla ja olis kiva tehä pullaa ja jonku pitäs koiraki viedä ku lapset ei osaa ku ne on liian pieniä ja parisuhdettaki pitäs hoitaa ja ja ja..
Kyl mä tiedän.
Mutta niinhän se on sanontaki että "if there is a will, there is a way." Jos et halua tai koe tarvetta, niin älä tee. Ei tartte. Mutta selityksiä maailmaan mahtuu. Kukaan ei ole niin paha kriitikko ja syyttelijä kuin ihminen itse itselleen.
Jostain syytä sain kuitenkin kuulla miten syyttelen, suorastaan vittuilen kuvilla joita olen jakanut. Hei cmoon, mä oon ite yli 10 kilon päässä ihannepainostani ja syön vittu PULLAA. En ole täydellinen, enkä pyri siihen. olen siihen liian mukavuudenhaluinen. Mutta mitä pahaa on terveellisten elämäntapojen sanansaatossa? en käsitä.
Munsta jengin pitäs miettiä, miksi syyllistyy kuvasta, missä terveennäköinen nainen kertoo että voihan sitä.
En ole kiinnostunut kenenkään muun syistä kuin omistani. Tekosyistä tai syistä. Kuitenkin, tällaisessa tilanteessa, kun sanot ääneen sosiaalisessa mediassa että niin, kyllä mun mielestä vuoden kuluttua on turha puhua raskauskiloista tai että kyllä sitä aikaa löytyy jos haluaa, saat liuden pitkiä postauksia joissa ystäväsi, tuttavasi, kertovat syitään miksi he näyttävät siltä tai tältä tai miksi eivät voi. EI MUA KIINNOSTA. ei mua kuulukaan kiinnostaa. Mutta mua kiinnostaa se, MIKSI ihmiset haluavat näitä syitään kertoa? Miksi edes osallistua keskusteluun, johon ei tunne kuuluvansa?
Munsta olis kivaa jos karkki häipyis maailmasta.silloin mun ei tarttis tehdä valintoja koskaan. Mut nyt mun tarttee. Mää valitten syönkö sämpylää vai ruisleipää, ostanko kismetin samalla kun haen lähikaupasta nannia. Tämän saman valinnanhan kaikki tekevät? päivittäin, useasti. Mä voisin myös käydä seitsemänä päivänä viikossa salilla ja syödä minigrip-pussista. tottakai mä VOISIN, mulla on AIKAA siihen, muttei halua. siksi mä en selittele kenellekään, miksi en tee niin.
Siksi mun on vaikea ymmärtää, että JOS on ihan sinut itsensä kanssa, miksi pitää puolustella itseään? miksi kokee joutuvansa yleisen tason keskustelussa syytetyksi ja tarvetta puolustautua?
Mäen ole mikään kusipää. mä en todellakaan saa mitään kiksejä dissaamalla ihmisiä ja haukkumalla heitä.
Munsta olis hyvä miettiä, miksi kokee tarvetta selitellä omaa saamattomuuttaan jollekulle jossain netissä?
Jos mainitsen "löllyrät suklaaäidit"-termin, saan kuulla haukkuvani tuttaviani. Ei, en. Kyse on termistä, herjalla keksitystä termistä joka kuvastaa sitä asennetta, joka monilla on. "kyl mä mutku mutku" no sössötisöö, oikeesti.
jos et voi mennä salille tai lenkille, et kertakaikkiaan pääse kotoa ilman adhd-lapsiasi jotka heittelevät salille otettaessa painoja pitkin lattioita, osta kotiin kuula. Gymstick, jumppavideo, kirja. jos sulla ei ole rahaa, tee punnerruksia. lankkua, nosta lasta, kyykkää. jos sulla ei ole kotiakaan, niin tee se sen kotona jonka luona bunkkaat. Kun menet kauppaan, osta terveellistä. joo, se on varmaan hirveen kallista eikä kaikilla ole varaa. no ei oo ei. mutta ei sitä terveellisyyttä tartte sieltä kerralla vuodeksi ostaa.
Kyseessä on ajatus, että jos sä haluat, sä keksit keinot. jos sä haluat mutta selittelet milloin mitäkin, en minä syytä sinua. en syyllistä sinua. sinä itse syyllistyt totuudesta.
Ei, en ole ilkeä. totean.
Puhun yleisellä tasolla, aina. mulle on IHAN SAMA vaikka kaikki muut maailmankaikkeudessa söis pelkkää paistinrasvaa pullosta ja lusikois voitaa ja sokeria. Antaa mennä! ei mua kiinnosta. Mutta mua kiinnostaa se, että jotkut TEKEE kun ne HALUU.

jos mä postaan someen vaikka lihavan naisen kuvan, ei KUKAAN sano että hyi ihan tosi hei kamoon. ellei ole siis älyllisellä tasolla neljätoistavuotiaan finninaaman tasolla. Lihavuus on nykyään kauheen suojeltu alue. ei lihavaa saa haukkua koska sille tulee paha mieli. ei saa kehottaa syömään omena viinerin sijaan koska se loukkaa sen sielua. ja hei, voihan ola että se syö vaan salaattia muttei siltikää laihdu. niin, voihan se olla että kana olis kukko ja toisinpäin. voishan se olla.
No, jos joku olis mulle sanonu tänään kun tungin sitä pullaa naamaan että kannattaako, olisin sanonu suoraan että no ei vittu todellakaan kannata.
Mut ei kukaan sano. Ku se loukkaa ihmisyyttä.
Mutta jos mä postaan superfitin naisen kuvan, kuuluu "hyyyyiii et kai oikeesti haluu näyttää tolta." tähän lohdutan,etten koskaan voi näyttää siltä.
jos terveellisesti syövä ihminen ruokavaliotaan noudattaen syö juhlapöydässä kakun sijaan rahkaa, saa hän kuulla ihmettelyjä ja puhinaa että miksi et voi syyä nyt vähän ees kakkua hej se LOUKKAA MEITÄ MUITA kun et syö.
Mikä helvetin ristiriita tässä on? huomaatteko?
On helpompi arvostella sitä, mitä ei itse ole, koska harva meistä nyt oikeesti on niin tikissä että aina vaan rahkaa vetäis. usiammat meistä syö pullavaa himassa ja miettii että niin, tyhmää tämä on, toivottavasti kukaan ei nää.
On ilta. Mua väsyttää koko aihe jo. Mua vähän vituttaakin, että musta tehdään paha JOKA IKINEN kerta kun nostan esille asioita ja aiheita, jotka mua itseä kiinnostaa. mun puolesta eri mieltä saa ja pitääkin olla. hyvä niin. Mutta ei se tarkoita että minä olen väärässä.
Mikäköhän mun perimmäinen viesti on?
kai se, että jos sä haluat, tee. raivaa itsellesi aikaa äiti-ihminen. kun rakastat itseäsi vähän enemmän, muutkin rakastaa sua vähän enemmän. Ei se ole paha asia jos haluat syödä terveellisemmpin, käydä salilla, jumpassa, juoksemassa, pudottaa painoa, kaventaa vyötäröä. Hanki tietoa ja apua vaikka ammattilaiselta jos tarve vaatii. Ihmiset käyttää rahaa rakennekynsiin, tekoripsiin, kampaajaan, paari-iltoihin, huonekaluihin, kenkiin. yhtä hyvin voi satsata hyvään personal traineriin jonka kanssa pystyy miettimään kunnolla omia tavoitteitaan ja miten ne saavuttaisi. jos ei ole varaa (vaikka se ei oikeesti ole ainakaan täällä pohjosessa kauhean kallista), hanki salikortti, jumppakortti. mene juoksemaan. jumppaa kotona. mieti siellä kaupassa, kannattaako se hopetatoffee-pussi ostaa ja mitä se sulle edustaa. mitä jos kuorisitkin iltanaposteltavaksi porkkanaa?
Aloita. Kokeile. Yritä. kaadu ja yritä taas.
Jos haluat, tee.
jos et, ei sitä tarvitse selitellä.


peeäs: ja vaikkei se näkyis siellä peilissä, se tuntuu sisällä fiiliksessä. sisäelimissä. eliniän jatkumisena. ja sit se alkaa kyllä näkyäkin.

9 kommenttia:

 1. Juuri näin! Oon niin samaa mieltä. Siksi eilen kommentoinki et se pelkästään kertoo jo kaiken jos provosoituu/loukkaantuu mainoskuvasta , jossa on hyväkroppainen äiti. Sinäkin aikana, kun löllykät on loukkaantuneena vihapostiaan kirjoittaneet, olisi ehtinyt tehdä vaikka ihan kotona niitä lankkuja. Jos siis haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mä olen yrittänyt itsekin kertoa. Jos on aikaa provosoitua ja syyllistyä netissä, on aikaa tehdä 20vatsalihasliikettä, 10 punnerrusta vaikka polvet maassa, istua tuolile ja nousta, toistaa kyseinen liikerata useita kertoja. Mut ei, kun SE on perheeltä pois. Eikö se netissä notkuminen sitte ole?

   Poista
 2. Justniinkerta! mennäpä sanomaan pullukalle että näytät hyvältä mutta näyttäsit vieläparemmalta jos laihduttasit. Tulis pitsläppiä. Mutta niitä jotka on hoikkia tai vaikka tekee jotain salihommaa ja hoitaa itteensä niin toooki voi sanoo suoraan että ootpa anoreetikko ja kamalan näkönen..

  VastaaPoista
 3. Päivi, kiva kun jaoit ajatuksesi. Näinhän se on. Tottakai ihminen on kaunis minkä kokoisena tahansa, mutta jos hän ei itse viihy kehossaan, se näkyy ja kuuluu. Jos olisi tyytyväisempi liikkuvana ihmisenä, se ensiaskel pitää uskaltaa ottaa. Ja kun on tapoja ja tapoja. Jos mulle kerrotaan että haluais muuttaa elintapojaan, tsemppaan enkä todellakaan sano että tottakai saat lipsua joka päivä. Et saa. Mutta jos homma on iha ok, en nyöskään vinkkejäni tuputa. Ja mitä tulee ulkonäön arvosteluun, on kummallista että mitä hoikempi on, sitä julkisempaa riistaa on. Hoikka, fitti, niin johan alkaa arvostelu. Vaikka ei olisi kisalavallakaan.

  VastaaPoista
 4. Loistava teksti! Aamen! :)
  rakettimoottori.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Mie kyllä aivan mahottomasti tykkään tästä sun teksistä ja ajatuksista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, mukava saada palautetta, ja vielä positiivista. :)

   Poista

heräsikö ajatus? jaa se kanssani!